Rímska pizza: Margherita
Rímska pizza: Margherita
Pizza
Rímska pizza: Margherita
Rímska pizza Margherita je typická šťavnatým paradajkovým základom, kvalitnou mozzarellou a čerstvými lístkami bazalky. Je to jednoduchá a ľahká pizza obľúbená u všetkých vegetariánov.
Naša rímska pizza vzniká spoluprácou pekárov a chlapcov z bistra. Je špecifická svojím hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom. Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného paradajkového základu a následne sa obložia tými najkvalitnejšími surovinami.
Rímska pizza Margherita, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.
Pre všetkých vegetariánov odporúčame aj rímsku pizzu Špenátovú.