Komunita

Spája nás vášeň vytvárať nové chute, žijeme tým čo robíme. Poctivé remeslo nám ide od ruky a vy to môžete vidieť na vlastné oči.
pekáreň Kruh vedeli ste že
Komunita, 31. júla 2024

10 vecí, ktoré ste o Kruhu nevedeli

Paulína Barlová


1. kruh znamená chlieb

Všetko to do seba zapadlo. Názov Kruh ako symbol priateľstva, rodiny a komunity. Kruh ako okrúhly stôl, za ktorý si sadáme a vychutnávame dobré jedlo. A v neposlednom rade kruh ako chlieb po chorvátsky – bochník naplnený láskou.

2. Milí majitelia

Ich príbeh sa začal písať práve na letnej dovolenke v Chorvátsku, kde Milka stretla Milka. Tento milý príbeh doplnili tým, že aj svoju mladšiu dcéru pomenovali podobne milo ako oni – Mila.

3. Zmenšili sme sa, aby sme boli bližšie k vám

V prvých mesiacoch bol priestor pre zákazníkov rozsiahlejší, no ako sa onedlho ukázalo – miesta na pečenie bolo málo. Počas leta pekáreň na dva týždne prerušila výrobu a priblížila predajný pult bližšie k vám.

4. Vydržia najsilnejší

A taká je Patrícia, ktorá je súčasťou od úplných začiatkov. Tým jej patrí čestné miesto jediného pôvodného člena z čias, ešte pred otvorením. Ľudia prichádzajú a odchádzajú, no Paťka s Kruhom naďalej kráča a jeden popri druhom neustále rastú a kvitnú.

5. Dlhá cesta k dnešku

Chlieb z Kruhu vznikal dávno pred tým, ako sa prvýkrát dostal na váš stôl. Majiteľ Milko začal s receptúrou, no vo finále ju dotvoril hlavný pekár Boris, ktorý prišiel zo Záhrebu do Bratislavy, aby na Vajnorskú priniesol svoje know-how. Kým recept vyladili do formy, v akej ho poznáte dnes, prešiel jeden celý rok. Až keď dosiahol jedinečnú vláčnosť a chuť, smel sa začať predávať. A Borisovi sa tu napokon tak zapáčilo, že sa rozhodol zostať.

6. Špeciál náhodou

Dnes už tradičný sobotný špeciál vznikol úplnou náhodou. Vtedajšia kolegyňa Soňa sa snažila prísť na to, ako efektívne využiť nepredaný chlieb a v jednu sobotu pripravila sendvič s grilovaným tuniakom.  

Prezentovali ho ako „sobotný špeciál“. Tak z jedného pokusu vznikla tradícia, ktorej štafetu prebral Samir. A vlastne aj všetci ostatní, ktorí majú odvahu byť kreatívni. Sobotné špeciály sú pre zákazníkov možnosťou ochutnať niečo nové a pre nás príležitosťou, niečo nové vytvoriť.

7. Láska ide cez žalúdok

Okrem dlhoročných dvojíc – majiteľov Milka a Milky, marketingovej manažérky Ivky a predajcu Maťa, Kruh splietol osudy niekoľkým jeho členom, a tak tu doposiaľ vznikli štyri nové páry. Máme teda overené, že naša pekáreň je miesto, ktoré ľudí spája. 

8. Otvorený celému svetu

Na svete je mnoho šikovných ľudí a niektorí z nich nám svojou ingredenciou  pomáhajú tvoriť ten najlepší produkt. Cukrárka Louise priniesla kus slnečnej Filipínskej exotiky, Vuk a Boris prihodili štipku balkánskeho temperamentu, Ukrajinka Marianna neskonalú dobrotu, Ruska Xénia pracovitosť a ochotu a Portugalec Miguel pohodu a vždy veselú náladu.  To, že zostávame otvorení rôznym kultúram a národnostiam nám otvára brány do nekonečného sveta rozmanitosti.

9. O 20 viac

Dvere pekárne otvárala skupina ôsmich ľudí. Niektorí ráno piekli a poobede predávali. Iní ráno predávali a popoludní rolovali croissanty. Každý pomáhal ako sa dalo. Možno práve tieto rodinné začiatky priniesli esenciu, ktorú cítiť dodnes. O tri roky neskôr sa v rovnakom priestore nachádza o dvadsať ľudí viac a číslo stále rastie. Naša rodina sa neustále zväčšuje. A my vieme, že ak by sme nepracovali na vzájomných vzťahoch a rešpekte, už by sme sa nezmestili.

10. Aj k vám do (-mov) firmy

Nie každý vie, že naša pekáreň ponúka aj možnosť cateringu. Či už organizujete firemné raňajky, rodinnú oslavu, ba dokonca svadbu, o občerstvenie sa vám postaráme! Naša ponuka je takmer taká veľká, ako tá v kamennej predajni. Celú ponuku nájdete na našej stránke, aj s kompletnými informáciami, ako to funguje.  www.kruhpekaren.sk/catering