Rímska pizza: Finocchiona s jalapeños
Rímska pizza: Finocchiona s jalapeños
Pizza
Rímska pizza: Finocchiona s jalapeños
Základom tejto pizze nie sú paradajky, ale mäkký syr Philadelphia. Dominuje jej vyzretá toskánska saláma Finocchiona s voňavými feniklovými semienkami, korením a so soľou, pokrytá bielou plesňou.
Delikátne mastné oči, ktoré mramorujú túto lahodnú salámu, ju robia extra mäkkou. Spolu s nakladanými jalapenos vytvárajú jemne pikantný chuťový profil.
Naša rímska pizza vzniká spoluprácou pekárov a chlapcov z bistra. Je špecifická svojím hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom. Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného paradajkového základu a následne sa obložia tými najkvalitnejšími surovinami.
Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín.
Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.