Rímska pizza: Guanciale
Rímska pizza: Guanciale
Pizza
Rímska pizza: Guanciale
Talianska slaninová, aj tak by sa mohla volať táto naša pizza. Je to však guanciale (čítaj guančále) – časť bravčového líčka, ktoré nakorenené a nasolené zrie v chlade minimálne tri mesiace.
Guanciale má vyššie výživové hodnoty, omnoho intenzívnejšiu chuť a delikátnejšiu konzistenciu ako slanina. Nakrájané na jemné plátky zdobí našu pizzu, na ktorej vám pošteklí jazýček spolu s čili a pecorino romano.
Naša rímska pizza vzniká spoluprácou pekárov a chlapcov z bistra. Je špecifická svojím hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom. Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného paradajkového základu a následne sa obložia tými najkvalitnejšími surovinami.
Je špecifická svojím hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom.
Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.