Focaccia raňajková
Focaccia raňajková
Focaccia, bagety, burger žemle
Focaccia raňajková
Hneď zrána vás chuť sladkých paradajok, dvoch druhov olív a voňavého oregana prenesie do talianskej focaccerie.
Táto focaccia je pravým opakom jednotvárnych raňajok. Je kyselkavo-slaná s olivovými a bylinkovými tónmi, plnosťou paradajok, so sladkosťou smotany a šťavnatým cestom. Je nadýchaná, kvásková a tajomstvom jej chuti sú sladké talianske paradajky Ciliegini z Puglie, čierne a zelené olivy, olivový olej, oregano a hrubá morská soľ.
„Táto focaccia je skvelou voľbou aj pre vegetariánov a vegánov. Najlepšie chutí mierne zohriata a poliata olivovým olejom.“
S focacciou sa spája špeciálna príprava, ktorá začína deň vopred a trvá 24 hodín. Focaccia by mala byť chuťovo jemná a zároveň výrazná. Dosiahneme to vyšším podielom vody v ceste a dôkladným tvarovaním a správnym množstvom kvásku.