Rímska pizza: Mortadella
Rímska pizza: Mortadella
Pizza
Rímska pizza: Mortadella
V ponuke máme aj zatvorenú rímsku pizzu.
Naša obľúbená je práve tá plnená jemnou talianskou salámou mortadela, jemným čerstvým syrom stracciatella a posypaná nasekanými pistáciami.
Táto náplň je skrytá pod druhou vrstvou chrumkavého cesta.
Naša rímska pizza vzniká spoluprácou pekárov a chlapcov z bistra. Je špecifická svojím hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom. Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného paradajkového základu a následne sa obložia tými najkvalitnejšími surovinami.
Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami.
Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.