Rímska pizza: Prosciutto crudo

Rímska pizza: Prosciutto crudo

Rímska pizza: Prosciutto crudo

6 €
Alegrény: lepok, mlieko
Zloženie: pšeničná múka, kvas, voda, soľ, droždie, paradajkový základ, prosciutto crudo, mozarella fior di latte
Dostupné každý deň od 9:45 do vypredania

Pizza

Rímska pizza: Prosciutto crudo

Rímska pizza s prosciuttom crudo je jemná vďaka tenkým plátkom prosciutta, no zároveň výrazná vďaka rukole, ktorá sa pod ním skrýva.

Naša rímska pizza vzniká spoluprácou pekárov a chlapcov z bistra. Je špecifická svojím hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom. Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného paradajkového základu a následne sa obložia tými najkvalitnejšími surovinami. 

Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.

Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.