Rímska pizza: Saláma Spianata
Rímska pizza: Saláma Spianata
Pizza
Rímska pizza: Saláma Spianata
Paradajkový základ, strúhaná mozzarella a plátky jemne pikantnej salámy Spianata zaručene uspokoja vaše gastronomické túžby.
Saláma Spianata je tradičná zretá talianska saláma. Má charakteristický sploštený tvar a výraznú chuť vďaka stredne veľkej zrnitosti a pikantnému koreniu.
Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.