Rímska pizza: Syrová
Rímska pizza: Syrová
Pizza
Rímska pizza: Syrová
Keď syrová, tak poriadne. Smotanový základ sme posypali hojnou vrstvou mozzarelly, kvalitného parmezánu a kúskami vyzretej gorgonzoly.
Jemná a aromatická, také sú charakteristiky našej syrovej pizze. Určite si ju obľúbite.
Naša rímska pizza vzniká spoluprácou pekárov a chlapcov z bistra. Je špecifická svojim hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom. Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného smotanového základu a následne sú obkladané tými najkvalitnejšími surovinami.
Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín.
Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórií rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej ráno, akurát včas na chutnú desiatou, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.