Rímska pizza: Vegetariána
Rímska pizza: Vegetariána
Pizza
Rímska pizza: Vegetariána
Rímska pizza, na ktorej si u nás pochutí nielen vegetarián, ale aj fanúšik mäsa.
Bohato obložená vegetariana s jedlými kvetmi – artičokami v spojení s balsamico redukciou, rukolou, sušenými paradajkami a doplnená o mozzarellu určite stojí za vašu prvú voľbu pri výbere.
Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.
Je špecifická svojím hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom.
Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného paradajkového základu a následne sa obložia tými najkvalitnejšími surovinami.