Špeciály

Spája nás vášeň vytvárať nové chute, žijeme tým čo robíme. Poctivé remeslo nám ide od ruky a vy to môžete vidieť na vlastné oči.
Špeciály, 18. mája 2024

Ajvar, mortadella, balkánsky syr

od Samira

Ak radi cestujete a ochutnávate ako my, určite ste sa už stretli s Ajvarom.

Tento „Srbský zeleninový kaviár“, ktorého hlavnými ingredienciami sú pečené červené papriky, baklažán, cesnak a u nás aj chilli, pripravíme ako sobotný špeciál.
Zapečené a chrumkavé panino, nadýchané biele pečivo, naplníme domácim ajvarom, ktorý schvaľuje aj naša balkánska pekárska väčšina kolegov.
Sladká chuť pečených paprík, a pikantná chuť celého ajvaru, je zároveň zjemnená mortadellou a doplnená príjmenou slanosťou krémového balkánskeho syra.

Balkánska kuchyňa je známa svojou pohostinnosťou. Ajvar sa často podáva hosťom ako súčasť tradičných jedál, aby sa cítili vítaní. Verím, že sa tak budete cítiť aj vy pri zajtrajších raňajkách v Kruhu.