Špeciály

Spája nás vášeň vytvárať nové chute, žijeme tým čo robíme. Poctivé remeslo nám ide od ruky a vy to môžete vidieť na vlastné oči.
sobotný špeciál pekáreň Kruh chobotnica
Špeciály, 13. apríla 2024

Chobotnica

od Samira

Už v reštaurácii Iasai pripravoval Samir úžasné jedlá s chobotnicou.
Rozhodnutie pripraviť túto pochúťku aj nám v Kruhu, padlo práve na sobotný špeciál.

Inšpiráciu našiel nie len v tradičnom chorvátskom recepte „Hobotnica ispod peke“, ale aj chuťovej spomienke jeho brata.

Spoločne s Patríciou, ktorá so svojím zmyslom pre detail, premení croissantové cesto na dokonalý tvar medvedej laby. Tú naplnia citrusovo krehkou varenou chobotnicou a spolu so zemiakovým pyré a čerstvou petržlenovou vňaťou vytvoria chutnú náplň.
Sladkosť zemiakov, sviežosť petržlenovej vňate a morská slanosť chobotnice budú v dokoonalej rovnováhe s maslovým cestom.

A keďže chobotnica má na každom chápadle prísavky, tie nebudú chýbať ani tej našej. Vytvoria ich z nakladaných jednostrúčikových cesnakov, ktoré vďaka červenej kapuste ožijú krásnou ružovo-fialovou farbou. Okrem sladkokyslej chute tak pridajú limitke aj chobotničí vzhlad.

Využite príležitosť ochutnať kúsok Stredomoria a zároveň niečo nové, nezvyčajné.

Podávame od 9:30