Už v reštaurácii Iasai pripravoval Samir úžasné jedlá s chobotnicou.
Rozhodnutie pripraviť túto pochúťku aj nám v Kruhu, padlo práve na sobotný špeciál.
Inšpiráciu našiel nie len v tradičnom chorvátskom recepte „Hobotnica ispod peke“, ale aj chuťovej spomienke jeho brata.
Spoločne s Patríciou, ktorá so svojím zmyslom pre detail, premení croissantové cesto na dokonalý tvar medvedej laby. Tú naplnia citrusovo krehkou varenou chobotnicou a spolu so zemiakovým pyré a čerstvou petržlenovou vňaťou vytvoria chutnú náplň.
Sladkosť zemiakov, sviežosť petržlenovej vňate a morská slanosť chobotnice budú v dokoonalej rovnováhe s maslovým cestom.
A keďže chobotnica má na každom chápadle prísavky, tie nebudú chýbať ani tej našej. Vytvoria ich z nakladaných jednostrúčikových cesnakov, ktoré vďaka červenej kapuste ožijú krásnou ružovo-fialovou farbou. Okrem sladkokyslej chute tak pridajú limitke aj chobotničí vzhlad.
Využite príležitosť ochutnať kúsok Stredomoria a zároveň niečo nové, nezvyčajné.
Podávame od 9:30