Pain au chocolat
Pain au chocolat
Sladké
Pain au chocolat
Croissantové maslové cesto plnené dvomi tehličkami kvalitnej horkej čokolády – to sú voňavé raňajky, ktoré vás chuťou prenesú rovno do Paríža.
Toto kúzelné pečivo je tu pre vás, keď si chcete dopriať trošku radosti.
Proces výroby nie je vôbec jednoduchý – najskôr sa vytvorí cesto, ktoré sa následne rozváľa na tenký plát. Tento plát sa potom rozdelí na menšie obdĺžniky, ktoré sa naplnia kvalitnou čokoládou. Každý obdĺžnik sa zroluje a pečie, kým nezíska dokonalú zlatohnedú farbu a chrumkavosť.
Čokoladový chlebík alebo po francúzsky, pain au chocolat.
Vedeli ste, že práve maslo robí croissantové cesto takým vláčnym a nadýchaným?
Vrstvy masla medzi vrstvami cesta vytvárajú paru a umožňujú vytvorenie jemnej lístkovej štruktúry, vďaka ktorej sú produkty z tohto cesta také obľúbené. Na jeho prípravu používame maslo s vyšším obsahom tuku, až 84 %, ktoré je na to ideálne.